Traži
Košarica

Adresa

Untitled Document

Ovdje nas možete naći :
Kolodvorska 12
(PC Intershop)
71000 Sarajevo

Trgovina:
Radno vijeme:
Pon.- sub. od : 09:00 do 21:00
Ned. : neradna
Praznicima od: 11:00 do 19:00

Tel. (0)33 655-807
Fax. (0)33 712-391

Veletrgovina:
Tel. (0) 33 712-390
Fax. (0) 33 712-391

info@conrad.ba
support@conrad.ba

Strujna kliješta, ručni multimetar digitalni VOLTCRAFT VC-520 kalibrirana prema: DAkkS CAT III 600 V prikaz (brojenja): 4000
Kat. Br. 1241492
Serijski broj: 2050002777491
Oznaka: VC-520
395,00 KM
Uklj. PDV Plus Dostava »
Troškovi dostave za BiH iznose10,00 KM
Cijena u trgovini i na web stranici ne mora biti indentična!
dostupno od 25.09.2018
Kom.
Detalji proizvoda Pribor Slični proizvodi Recenzije Dokumenti & Download

Strujna kliješta, ručni multimetar digitalni VOLTCRAFT VC-520 kalibrirana prema: DAkkS CAT III 600 V prikaz (brojenja): 4000

Izdvajamo

  • CAT III 600 V
 

Opis

Serija strujnih kliješta VC-500 ujedinjuje robustnost i funkcionalnost u dobar odnos cijene i učinkovitosti.
Ergonomsko kućište dozvoljava jednoručno korištenje, a zahvaljujući gumenoj zaštiti je vrlo robustno. Ovisno o području primjene možete birati između četiri različita modela u dvije veličine kućišta. Od jednostavnih kliješta za izmjeničnu struju s mjerenjem prosjeka (AVG) do kliješta za izmjeničnu/istosmjernu struju s mjerenjem stvarne efektivne vrijednosti (True RMS). Ovisno o modelu ugrađena je funkcija prikaza brzog stupčastog grafikona (bargraf) kao i funkcija MAX-HOLD za utvrđivanje struje zaleta motora. Svi uređaji imaju funkciju mjerenja napona, frekvencije, temperature, kapaciteta i otpora s automatskim biranjem dometa kao i ispitivanje dioda akustičnim ispitivačem protoka. Dodatno su svi uređaji opremljeni beskontaktnim ispitivanjem napona (NCV).

Robustan i lagano rukovanje
Zahvaljujući 2-komponentnom kućištu s ugrađenom gumenom zaštitom, mjerač uspješno završava i najteže zadatke. Gumirani vanjski sloj kućišta omogućava sigurno držanje. Pomoću stalka na stražnjoj strani mjerač možete staviti na neki položaj s kojeg ćete ga lako očitavati i time dobiti dvije slobodne ruke za mjerenje.

Mjerenje jačine struje dok je multimetar upaljen
Strujna kliješta omogućavaju beskontaktno mjerenje struje bez prekidanja mjernog kruga i odvajanja vodova kao kod običnih mjernih metoda. Tako se učinkovito izbjegavaju vremena zastoja uređaja ili strojeva. DC strujno mjerenje je također idealno za mjerenja u konvencionalnoj elektronici motornih vozila. Startne struje pomoću ovih mjerača više ne predstavljaju nikakav problem i mogu se vrlo točno obuhvatiti.

Mjerenje temperature i mjerenje dijelova alata
Strujna kliješta su punovrijedan multimetar s mnogim mjernim funkcijama. Hobisti i profesionalci će ovim proizvodom dobiti i više nego što su platili.

Komfortabilan i siguran
Automatsko biranje mjernog područja omogućava udobna mjerenja i pokazuje mjerne vrijednosti uvijek u optimalnoj rezoluciji. S proširenim mjernim područjem napona do 600 V i mjerenjem stvarne efektivne vrijednosti (True RMS) možete pouzdano i sigurno izvršavati profesionalne zadatke. Tako će i vrijednosti na 3-faznim strujnim mrežama biti moguće.

Schneller Bargraph
Stupčasti grafikon jasno prikazuje tendencije vrijednosti. Brze promjene se mogu prikazati isto tako i analognim prikazom.

Pouzdane mjerne vrijednosti sa kalibracijom za rad
U okviru osiguranja kvalitete na svim VOLTCRAFT® mjernim uređajima u proizvodnji se provodi kalibriranje po tvorničkom standardu. Ono omogućava visoku kvalitetu i održanje granica tolerancije koje su navedene u tehničkim podacima u uputstvima za korištenje. Certifikat se ovdje ne izdaje.

Pouzdane mjerne vrijednosti sa ISO-Kalibracijom
Potrebna je ISO kalibracija kada se mjerač koristi za mjerne zadatke u okolini koja je certificirana prema ISO9001. ISO certifikat je od pomoći kod vještačenja, na mjestima za prijam ili u ispitnim laboratorijima, a ponekad je čak i preduvjet.

Pouzdane mjerne vrijednosti sa DAkkS-Kalibracijom
Potrebna je DAkkS kalibracija kada se mjerač koristi za mjerne zadatke u okolini koja je certificirana prema ISO9001. DAkkS certifikat je od pomoći kod vještačenja, na mjestima za prijam ili u ispitnim laboratorijima, a ponekad je čak i preduvjet.

Tačne mjerne vrijednosti sa True RMS Tačne efektivne mjerne vrijednosti
TrueRMS, mjerenje stvarne efktivne vrijednosti omogućava točno mjerenje nesimetričkih napona i struja koji odstupaju od osnovnog oblika sinusnog vala. Nesimetrični naponi uglavnom se pojavljuju kod regulatora snage poput prigušivača, brojača broja okretaja, taktnih prekidačkih regulatora, impulsnih punjača ili elektroničkih voznih regulatora u modelarstvu itd. Obični srednjevrijedni mjerači pokazuju kod tih posebnih mjernih zadataka djelomično veliko mjerno odstupanje.

Tehnički podaci


Dimenzija proizvoda, visina200 mm
Dimenzija proizvoda, širina60 mm
Kalibriran poDAkkS
Kalibriranje moguće premaISO/DKD
Kategorija mjerenja (LOV)CAT III 600 V
Mjerenje naponaAC/DC
Mjerenje strujeAC
Mjerno područje A/AC min.0.01 A
Mjerno područje V/AC maks.600 V
Mjerno područje V/AC min.1 mV
Mjerno područje V/DC maks.600 V
Mjerno područje V/DC min.0.1 mV
Mjerno područje frekvencije10 Hz - 10 k Hz
Mjerno područje mjerenja A/AC maks.400 A
Mjerno područje temperature-20 do +760 °C
Osnovna preciznost (plus/minus)1.2 %
SučeljaNijedan
Težina180 g
Tip (tip proizvođača)VC-520
Tip multimetera (kategorizacija)Strujne stezaljke
Vrsta mjerenjaProsječno
Zaslon (brojevi)4000
Zaslon (digitalni/mehanički/analogni)Digitalni

Uključeno u dostavu

Strujna kliješta, ručni multimetar digitalni VOLTCRAFT VC-520 kalibrirana prema: DAkkS CAT III 600 V prikaz (brojenja): 4000

Oprema

  • Ispitivanje dioda
  • Data-Hold
  • Auto-Power Off-funkcija
  • Mjerenje prosječne vrijednosti (AVG).

Da bi ste ocijenili produkt morate se prijaviti.
Kupci koji su pogledalii ovaj proizvod također su bili zainteresirani za: